De balie

Met 16 verschillende balies door heel Rotterdam is er altijd één in de buurt. Begin 2020 is de verbouwing op deze locaties afgerond. Naast balies voor gemeentezaken kun je ook bij de ondernemersbalie in de Kamer van

Koophandel terecht. We waren in 2020 erg tevreden over de verschillende balies! In 2021 worden meer afspraakmogelijkheden gecreëerd en nog meer processen digitaal aangeboden.

390.491 bezoekers publieks- locaties in 2020

8,2/10

Klanttevredenheid in 2020: Balie burgerzaken & belastingen In 2019 was dit een 8,1

Wachttijd met afspraak

Met of zonder afspraak

25 diensten van de gemeente zijn alleen aan de balie te regelen, maar in totaal kun je 47 verschillende soorten afspraken maken. Je kunt zo zelf kiezen hoe je geholpen wilt worden. Het liefst wel op afspraak! Je hoeft dan minder lang te wachten en het werk kan beter gepland worden. Bijna alle balies bleven tijdens de coronapandemie open. Ook zonder afspraak. Juist in een periode met veel onzekerheid is iedereen die hulp nodig heeft welkom!

Regel het samen

Goed geholpen?!

Ondanks de pandemie was het in 2020 druk aan de balies. Er kwamen minder mensen, maar door de coronamaatregelen waren er ook minder balies. Het maken van een afspraak is altijd mogelijk geweest, maar dit lukte op grote locaties niet altijd binnen vijf dagen. En toch wil je goed geholpen worden! Daarom zijn er normen opgesteld voor goede service en is iedereen gevraagd hoe het bezoek was:

Goed geregeld, die balie.