Inleiding

2020 was in alle opzichten een uitdagend jaar! Niet gek dat we meer dan 10 miljoen keer contact zochten met de gemeente Rotterdam. We stelden veel vragen rondom COVID-19, want dit zorgde voor onzekerheid en verandering. Bijvoorbeeld bij ondernemers, of als we zorgen hadden over onze gezondheid. Door alle maatregelen moest bij de gemeente op een nieuwe manier gewerkt worden, dit gebeurde veel vanuit huis. En voor iedereen bij de gemeente was het vooral ontzettend druk! Bijzonder was én blijft het nog wel even, maar het heeft ook mooie dingen gebracht.

Inleiding

Zo boden vrijwilligers binnen de gemeente zich aan om op drukke plekken te ondersteunen, vond de eerste geboorteaangifte via videobellen plaats en bleef onze behoefte centraal staan. In dit magazine lees je hoe we contact zoeken met de gemeente, hoe tevreden we zijn over deze dienstverlening, waar verbetering nodig is en hoe de gemeente hieraan werkt. Ergens vragen over? Dan kun je een e-mail sturen naar goedgeregeld@rotterdam.nl.

Inhoud

Close-up van twee handen aan een laptop op de eettafel. Op de laptop wordt de website van de gemeente Rotterdam getoond.

Rotterdam.nl

Close-up van twee handen die een mobiel vasthouden, op de achtergrond een haventje in Rotterdam.

14 010

Close-up van twee handen die een mondmasker vasthouden op straat.

COVID-19

Man achter balie neemt paspoort in ontvangst.

De balie

Close-up van twee handen aan een laptop in een woonkamer. Op de laptop is een video call zichtbaar.

De digitale balie

De gemeente thuis

Close-up van twee handen aan een laptop op de eettafel. Op de laptop wordt de website van de gemeente Rotterdam getoond.

Goed geholpen?

Close-up van twee handen die afval weggooien in een mobiele afvalzak op straat.

Reacties & klachten

Close-up van twee handen die een smartphone vasthouden in een woonkamer.

De toekomst

Twee foto's naast elkaar. Foto 1 is van Annemarie de Rotte in de Markthal, Directeur Klantcontact gemeente Rotterdam. Foto 2 is van Arjan van Gils met de Maas op de achtergrond, wethouder bij de gemeente Rotterdam.

Nawoord